Alternative Revolut Romania

Alternative Revolut Romania, 5 exemple

În acest articol, vom prezenta câteva dintre cele mai bune alternative Revolut Romania pe care le pot folosi romanii, cu avantaje și dezavantaje la fiecare.

Revolut este o aplicație de bancă mobilă care oferă servicii financiare precum transferuri internaționale, schimb valutar, carduri de debit și investiții în acțiuni și criptomonede. Revolut are peste 15 milioane de clienți în întreaga lume și este disponibilă în 35 de țări, inclusiv în România.

Cu toate acestea, Revolut nu este singura opțiune pentru cei care caută o alternativă la băncile tradiționale. Există și alte aplicații similare care oferă funcții și avantaje diferite:

Wise – una din alternative Revolut Romania

Wise (fostul TransferWise) este o aplicație care permite transferuri internaționale rapide și ieftine, folosind cursul de schimb real al pieței. Wise are peste 10 milioane de clienți și suportă peste 50 de valute. Cu Wise, poți trimite și primi bani în conturi bancare din diferite țări, fără comisioane ascunse sau marje de schimb.

Wise oferă și un cont multi-valută, cu care poți deține și schimba bani în peste 50 de valute, și un card de debit Mastercard, cu care poți plăti și retrage bani în orice valută la cursul real. Wise este o alternativă bună la Revolut pentru cei care călătoresc sau lucrează în străinătate și au nevoie de un serviciu de transfer fiabil și accesibil.

Avantaje Wise:

– Transferuri internaționale rapide și ieftine, cu cursul real al pieței

– Cont multi-valută gratuit, cu posibilitatea de a deține și schimba peste 50 de valute

– Card de debit Mastercard gratuit, cu plăți și retrageri în orice valută la cursul real

– Acces la detalii bancare locale pentru a primi bani din 30 de țări fără comisioane

– Aplicație ușor de folosit, cu funcții utile precum notificări instantanee, trimitere de bani prin număr de telefon sau setare de alerte pentru cursul dorit

Dezavantaje Wise:

– Nu oferă servicii bancare complete, cum ar fi depozite la termen, credite sau investiții

– Nu oferă asigurare medicală sau auto de călătorie, acces la lounge-uri aeroportuare sau cashback la magazine partenere

– Nu oferă suport pentru criptomonede sau acțiuni

– Are comisioane pentru schimbul valutar peste o anumită limită lunară (1.000 euro pentru contul standard)

Monese – a doua din alternative Revolut Romania

Monese este o altă aplicație de bancă mobilă care oferă conturi bancare online și carduri de debit Mastercard. Monese este disponibilă în 31 de țări din Europa, inclusiv în România, și suportă 14 valute. Cu Monese, poți deschide un cont bancar online fără verificare de credit sau dovadă de adresă.

Monese are trei tipuri de conturi: Simple (gratuit), Classic (4.95 euro pe lună) și Premium (14.95 euro pe lună). Fiecare cont oferă funcții diferite, cum ar fi transferuri internaționale gratuite sau nelimitate, retrageri gratuite sau nelimitate de la ATM-uri, asigurare medicală de călătorie sau cashback la magazine partenere. Monese este o alternativă la Revolut pentru cei care caută un cont bancar online simplu și flexibil.

Avantaje Monese:

– Cont bancar online fără verificare de credit sau dovadă de adresă

– Card de debit Mastercard gratuit, cu plăți și retrageri în orice valută la cursul real

– Transferuri internaționale gratuite sau nelimitate între conturi Monese

– Asigurare medicală de călătorie și cashback la magazine partenere pentru conturile Classic și Premium

– Aplicație ușor de folosit, cu funcții utile precum notificări instantanee, trimitere de bani prin număr de telefon sau setare de bugete

Dezavantaje Monese:

– Nu oferă servicii bancare complete, cum ar fi depozite la termen, credite sau investiții

– Nu oferă suport pentru criptomonede sau acțiuni

– Are comisioane pentru schimbul valutar peste o anumită limită lunară (2.000 euro pentru contul Simple, 9.000 euro pentru contul Classic și nelimitat pentru contul Premium)

– Are comisioane pentru retragerile de la ATM-uri peste o anumită limită lunară (200 euro pentru contul Simple, 900 euro pentru contul Classic și nelimitat pentru contul Premium)

Curve – alta alternative Revolut Romania

Curve este o aplicație care îți permite să conectezi toate cardurile tale bancare într-un singur loc și să le folosești cu un singur card Curve Mastercard. Curve are peste 2 milioane de clienți și este disponibilă în 31 de țări din Europa Spațiului Economic European (SEE), inclusiv în România.

Curve are trei tipuri de conturi: Blue (gratuit), Black (9.99 euro pe lună) și Metal (14.99 euro pe lună). Fiecare cont oferă funcții diferite, cum ar fi schimb valutar gratuit sau nelimitat, asigurare medicală sau auto de călătorie, acces la lounge-uri aeroportuare sau cashback la magazine partenere. Curve este o alternativă la Revolut pentru cei care vor să își simplifice viața financiară și să beneficieze de avantaje suplimentare.

Avantaje Curve:

– Conectează toate cardurile tale bancare într-un singur loc și folosește-le cu un singur card Curve

– Schimb valutar gratuit sau nelimitat, cu cursul real al pieței

– Funcția Go Back in Time, care îți permite să schimbi cardul folosit pentru o tranzacție până la 30 de zile după efectuarea ei

– Funcția Smart Rules, care îți permite să setezi reguli automate pentru a alege cardul potrivit pentru fiecare tip de cheltuială

– Asigurare medicală sau auto de călătorie, acces la lounge-uri aeroportuare și cashback la magazine partenere pentru conturile Black și Metal

Dezavantaje Curve:

– Nu oferă servicii bancare complete, cum ar fi depozite la termen, credite sau investiții

– Nu oferă suport pentru criptomonede sau acțiuni

– Are comisioane pentru retragerile de la ATM-uri peste o anumită limită lunară (200 euro pentru contul Blue, 400 euro pentru contul Black și 600 euro pentru contul Metal)

– Are comisioane pentru tranzacțiile efectuate în weekend (0.5% pentru EUR, GBP și USD și 1.5% pentru celelalte valute)

Orange Money – una din alternative Revolut Romania mai putin recomandate

Orange Money este o aplicație lansată de operatorul telecom Orange România, care oferă servicii financiare precum transferuri naționale și internaționale, plăți online și offline, depozite la termen sau investiții în fonduri mutuale. Orange Money are peste 1 milion de clienți și este disponibilă doar în România.

Orange Money oferă un cont bancar online și un card de debit Visa, cu care poți plăti și retrage bani în orice valută la cursul real. Orange Money are două tipuri de conturi: Standard (gratuit) și Premium (5 lei pe lună). Fiecare cont oferă funcții diferite, cum ar fi transferuri gratuite sau nelimitate între conturi Orange Money, plăți gratuite sau nelimitate la comercianți, depozite la termen cu dobândă de până la 3% sau investiții în fonduri mutuale cu comision zero. Orange Money este o alternativă la Revolut pentru cei care sunt clienți Orange și vor să beneficieze de servicii financiare integrate.

Avantaje Orange Money:

– Cont bancar online și card de debit Visa gratuit, cu plăți și retrageri în orice valută la cursul real

– Transferuri gratuite sau nelimitate între conturi Orange Money

– Plăți gratuite sau nelimitate la comercianți

– Depozite la termen cu dobândă de până la 3% și investiții în fonduri mutuale cu comision zero pentru contul Premium

– Aplicație ușor de folosit, cu funcții utile precum notificări instantanee, trimitere de bani prin număr de telefon sau setare de bugete

Dezavantaje Orange Money:

– Nu oferă servicii bancare complete, cum ar fi depozite la termen, credite sau investiții

– Nu oferă suport pentru criptomonede sau acțiuni

– Este disponibil doar în România și doar pentru clienții Orange

– Are comisioane pentru schimbul valutar peste o anumită limită lunară (5.000 euro pentru contul Standard și 10.000 euro pentru contul Premium)

– Are comisioane pentru retragerile de la ATM-uri peste o anumită limită lunară (500 lei pentru contul Standard și 1.000 lei pentru contul Premium)

N26

N26 este o bancă digitală care oferă conturi bancare online și carduri de debit Mastercard. N26 are peste 7 milioane de clienți și este disponibilă în 25 de țări din Europa, inclusiv în România. Cu N26, poți deschide un cont bancar online fără verificare de credit sau dovadă de adresă.

N26 are trei tipuri de conturi: Standard (gratuit), Smart (4.90 euro pe lună) și Metal (16.90 euro pe lună). Fiecare cont oferă funcții diferite, cum ar fi transferuri internaționale gratuite sau nelimitate prin Wise, retrageri gratuite sau nelimitate de la ATM-uri, asigurare medicală sau auto de călătorie, acces la lounge-uri aeroportuare sau cashback la magazine partenere. N26 este o alternativă la Revolut pentru cei care caută o bancă digitală simplă și modernă.

Avantaje N26:

– Cont bancar online și card de debit Mastercard gratuit, cu plăți și retrageri în orice valută la cursul real

– Transferuri internaționale gratuite sau nelimitate prin Wise, cu cursul real al pieței

– Asigurare medicală sau auto de călătorie, acces la lounge-uri aeroportuare și cashback la magazine partenere pentru conturile Smart și Metal

– Aplicație ușor de folosit, cu funcții utile precum notificări instantanee, trimitere de bani prin număr de telefon sau setare de bugete

– Cont bancar protejat până la 100.000 euro, conform directivelor UE

Dezavantaje N26:

– Nu oferă servicii bancare complete, cum ar fi depozite la termen, credite sau investiții

– Nu oferă suport pentru criptomonede sau acțiuni

– Are comisioane pentru schimbul valutar peste o anumită limită lunară (10.000 euro pentru contul Standard și nelimitat pentru conturile Smart și Metal)

– Are comisioane pentru tranzacțiile efectuate în weekend (0.5% pentru EUR, GBP și USD și 1.7% pentru celelalte valute)

O comparatie intre alternative Revolut Romania:

Pentru a compara aplicațiile între ele, putem folosi următoarele criterii:

– Disponibilitate: în ce țări se poate folosi aplicația și ce valute suportă

– Funcționalitate: ce servicii financiare oferă aplicația și ce funcții utile are

– Costuri: ce comisioane se aplică pentru schimbul valutar, retragerile de la ATM-uri, transferurile internaționale sau alte operațiuni

– Beneficii: ce avantaje suplimentare oferă aplicația, cum ar fi asigurare de călătorie, cashback, acces la lounge-uri aeroportuare sau investiții

– Siguranță: ce nivel de protecție are aplicația și ce măsuri de securitate are

Tabel comparativ:

AplicațieDisponibilitateFuncționalitateCosturiBeneficiiSiguranță
Wise50+ valute, 30+ țări cu detalii bancare localeTransferuri internaționale, cont multi-valută, card de debit MastercardCurs real al pieței, comision transparent în funcție de suma și valuta transferatăN/AReglementat de FCA, protecție până la 100.000 euro
Monese14 valute, 31 de țări din EuropaCont bancar online, card de debit Mastercard, transferuri internaționaleCurs real al pieței, comision în funcție de tipul de cont și limita lunară depășităAsigurare medicală de călătorie și cashback pentru conturile Classic și PremiumReglementat de FCA, protecție până la 85.000 lire sterline
CurveToate valutele acceptate de cardurile conectate, 31 de țări din SEEConectează toate cardurile bancare într-un singur loc și le folosește cu un singur card Curve Mastercard, funcții Go Back in Time și Smart RulesCurs real al pieței, comision în funcție de tipul de cont și limita lunară depășităAsigurare medicală sau auto de călătorie, acces la lounge-uri aeroportuare și cashback pentru conturile Black și MetalReglementat de FCA, protecție până la 85.000 lire sterline
Orange MoneyToate valutele acceptate de Visa, doar în România și doar pentru clienții OrangeCont bancar online, card de debit Visa, transferuri naționale și internaționale, plăți online și offline, depozite la termen și investiții în fonduri mutualeCurs real al pieței, comision în funcție de tipul de cont și limita lunară depășităDepozite la termen cu dobândă de până la 3% și investiții în fonduri mutuale cu comision zero pentru contul PremiumReglementat de BNR, protecție până la 100.000 euro
N26Toate valutele acceptate de Mastercard, 25 de țări din EuropaCont bancar online, card de debit Mastercard, transferuri internaționale prin WiseCurs real al pieței, comision în funcție de tipul de cont și limita lunară depășităAsigurare medicală sau auto de călătorie, acces la lounge-uri aeroportuare și cashback pentru conturile Smart și MetalReglementat de BaFin (Germania), protecție până la 100.000 euro
Comparatie alternative Revolut Romania

 

Explicatii tabel comparativ al alternative Revolut Romania

Din tabelul comparativ se poate observa că fiecare aplicație are punctele sale forte și slabe. Wise este cea mai bună opțiune pentru transferurile internaționale ieftine și rapide. Monese este cea mai bună opțiune pentru un cont bancar online simplu și flexibil. Curve este cea mai bună opțiune pentru a conecta toate cardurile bancare într-un singur loc și a beneficia de avantaje suplimentare. Orange Money este cea mai bună opțiune pentru clienții Orange din România care vor servicii financiare integrate. N26 este cea mai bună opțiune pentru o bancă digitală simplă și modernă.

Concluzie la alternative Revolut Romania

Revolut este o aplicație de bancă mobilă populară și utilă, dar nu este singura opțiune pentru cei care vor să își gestioneze banii online și să economisească pe comisioane. Există și alte aplicații similare care oferă funcții și avantaje diferite, în funcție de nevoile și preferințele fiecărui utilizator.

În acest articol, am prezentat câteva dintre cele mai bune alternative la Revolut pe care le poți folosi și în România: Wise, Monese, Curve, Orange Money și N26. Fiecare dintre aceste aplicații are punctele sale forte și slabe, așa că îți recomandăm să le compari și să le testezi pentru a vedea care ți se potrivește cel mai bine.

În concluzie, nu există o aplicație perfectă care să înlocuiască Revolut. Fiecare utilizator trebuie să își evalueze nevoile și preferințele și să aleagă aplicația care i se potrivește cel mai bine. Pentru a face o alegere informată, este recomandat să se compare funcțiile, costurile, beneficiile și siguranța fiecărei aplicații și să se testeze serviciile oferite înainte de a se angaja pe termen lung.