Card virtual Revolut

Card virtual Revolut

Pentru fiecare tip de card fizic, primesti acces in aplicatie si la un card virtual Revolut, precum si la carduri virtuale de unica folosinta.

Cum se foloseste un card virtual Revolut

Poti sa folosesti cardul virtual Revolut pentru orice plata electronica, online, la fel ca si cardul fizic. Principalul avantaj al acestui tip de card este ca nu e nevoie sa il porti in portofel, sau sa ai grija sa nu il pierzi. Mai ales daca esti plecat din tara, in concediu sau la munca in strainatate, in Germania, Danemarca, Olanda, Austria, Marea Britanie, e suficient sa ai telefonul cu tine.

Plata cu acest card virtual Revolut este acceptata de majoritatea procesatoarelor online de carduri, deci nu trebuie sa iti faci probleme.

De asemenea, daca iti setezi acest card virtual pt. plata cu telefonul, poti sa platesti si la POS-uri. Astfel, poti sa folosesti cardul si in magazine fizice, in Marea Britanie, Germania, Danemarca, Romania si in toata lumea.

Singurul lucru pe care nu poti sa il faci cu un card virtual Revolut, in Romania sau in strainatate, este sa scoti bani cash de la bancomat. Nu poti scoate numerar de la ATM cu cardul virtual pentru ca nu are banda magnetica. Fara acesta banda magnetica bancomatul nu poate sa acceseze informatia de pe card.

Dar, mai nou, unele bancomate, de la unele banci, iti permit sa scoti bani cu telefonul, utilizand functi NFC a telefonului. Totusi, inca nu este o practica larg raspandita, asa ca nu te poti baza doar pe asta. In plus, nu ai nici o garantie ca vei reusi sa scoti bani cu telefonul de la bancomat in strainatate, in Germania, Marea Britanie, etc. Cand ai nevoie de bani cash e bine sa ai un card Revolut fizic la tine.

Avantajele cardului virtual Revolut

Printre cele mai importante avantaje ale unui card virtual Revolut este confortul si securitatea pe care ti  le ofera. Cardurile virtuale sunt usor de blocat, instant, in timp ce poti sa utilizezi mai departe cardul fizic.

Cardurile virtuale nu se pot pierde ca si cele fizice. Bineinteles ca e posibil la un moment dat sa iti uiti sau pierzi telefonul. Insa cardul tau virtual va fi la dispozitia ta imediat ce te reconectezi la Revolut.

Il obtii extrem de usor din aplicatia Revolut. Intri in contul tau, il generezi, si poti sa il folosesti instant pt. plati online.

Dezavantaje card virtual Revolut

Cel mai insemnat dezavantaj este faptul ca nu poti scoate numerar de la orice bancomat cu acest tip de card. Poti scoate bani cash doar de la ATM-urile care accepta eliberarea de numerar cu telefonul de la bancomat. Cand ai nevoie de numerar, e recomandabil sa ai cardul Revolut fizic la tine.

Un alt dezavantaj poate sa apara daca nu ai telefonul la tine. Sau ai telefonul dar, nu ai acces la internet de pe telefon. In acest caz nu poti utiliza cardul virtual.

Intrebari frecvente

Este sigur cardul virtual Revolut?

Este la fel de sigur ca orice alt card fizic Mastercard sau Visa. Si probabil are un grad mai mare de siguranta datorita faptului ca nu il poti pierde sau uita pe undeva. Iar daca suspectezi ca cineva ar putea sa il foloseasca fara acordul tau, poti sa il blochezi instant din aplicatie.

Pot achita la magazine fizice, sau la POS cu cardul virtual Revolut?

Daca il adaugi in Google Pay, Apple Pay, adica in aplicatia pe care o utilizezi pt. plata cu telefonul prin NFC, poti sa folosesti cardul virtual Revolut pt. plata in magazinele fizice, la POS.

Pot scoate bani de la bancomat cu cardul virtual?

Nu poti scoate, decat de la puneti bancomate ale unor banci care accepta eliberarea de cash cu telefonul.