Retragere bani Revolut Bancomat

Retragere bani Revolut Bancomat

Doresti sa faci o retragere bani Revolut bancomat si nu stii care sunt comisioanele si limitele de retragere, sau unde gasesti un bancomat Revolut?

Unde gasesti un Bancomat Revolut?

Cauti un bancomat Revolut compatibil cu cardul tau fizic pentru retragere de numerar? Pentru a gasi cea mai apropiata locatie de tine pentru o retragere bani Revolut bancomat ai urmatoarele optiuni:

Deschide aplicatia Revolut Romania si mergi in sectiunea Hub > „Bancomate”. Acolo vei gasi locatiile bancomatelor comaptibile cu Revolut din zona ta, fie sub forma de lista, fie pe o harta interactiva. Asigura-te ca ai activat serviciile de localizare pentru a beneficia de functionalitatea completa.

Locatiile bancomatelor sunt furnizate in colaborare cu parteneri, deci nu este intotdeauna garantata exactitatea acestora.

Pe langa aplicatia Revolut, poti incerca si alte solutii alternative, cum ar fi aplicatia Google Maps, pentru a gasi un bancomat Revolut in apropierea ta.

De la ce bancomat pot scoate bani de pe Revolut

Daca te intrebi de la ce bancomat pot scoate bani de pe Revolut, raspunsul esti simplu: Chiar daca nu exista bancomate Revolut proprii, in fapt, majoritatea bancomatelor celorlalte banci sunt compatibile cu cardul Revolut. Deci poti retrage bani de la orice bancomat cu cardul Revolut, chiar daca nu este un bancomat Revolut.

Cum poti sa faci o retragere bani Revolut bancomat?

Daca detii un card Revolut si ai nevoie sa retragi bani de la un bancomat, exista cateva lucruri importante de luat in considerare pentru a evita comisioanele nedorite.

Pentru inceput, verifica inainte daca bancomatul accepta cardurile Visa sau Mastercard emise de Revolut. Unele bancomate pot aplica comisioane suplimentare, asa ca este bine sa fii precaut.

In timpul retragerii, bancomatul poate oferi optiuni precum cont de credit, cont curent sau cont de economii. In acest caz, alege intotdeauna contul curent sau contul de economii pentru a evita confuziile.

In timpul tranzactiei, bancomatul poate solicita aprobarea pentru finalizarea tranzactiei „cu conversie” sau „fara conversie”. Pentru a beneficia de un curs de schimb valutar avantajos, selecteaza mereu optiunea „fara conversie” si plateste in moneda locala a tarii in care te afli. De exemplu, in Thailanda plateste in baht thailandez, in Spania in euro, iar in Romania in lei. Astfel, vei avea parte de cel mai avantajos curs de schimb valutar Revolut.

Este bine de stiut ca bancomatele Travelex pot aplica propriul lor curs de schimb valutar, chiar daca alegi sa platesti in moneda locala. In acest caz, este recomandat sa cauti alte bancomate pentru a beneficia de cursul de schimb valutar Revolut.

Retine ca nu poti retrage numerar de la bancomatele Revolut folosind cardurile virtuale utilizate in Google Pay sau ApplePay. Asigura-te ca ai un card fizic Revolut la tine atunci cand doresti sa retragi bani de la un bancomat.

Urmand aceste sfaturi simple, vei putea retrage bani de la un bancomat Revolut fara comisioane suplimentare si vei beneficia de un curs de schimb valutar avantajos.

Care este limita retragere Revolut bancomat?

Daca detii un card Revolut si doresti sa retragi numerar de la un bancomat, este important sa cunosti limita retragere Revolut bancomat si conditiile impuse de serviciul Revolut.

Limita maxima de retragere in numerar de la bancomate este de EUR 3.000 sau echivalentul in moneda locala. Totusi, pentru pachetele Standard, Plus, Premium si Metal, exista anumite privilegii de retragere gratuite in fiecare luna.

Pentru aceste pachete, ai la dispozitie retrageri gratuite de 800 lei, 800 lei, 1.600 lei si, respectiv, 3.000 lei. Detalii suplimentare pot fi gasite pe pagina de comisioane Revolut. Dupa atingerea acestor limite, se aplica un comision de utilizare rezonabila de 2%.

Pentru a verifica suma disponibila pentru retrageri ramase, poti accesa sectiunea „Profil” din planul curent de preturi.

Retine ca limita de retragere de la bancomat se reseteaza lunar, in functie de data la care a inceput planul tarifar al contului tau. De exemplu, daca planul tarifar a inceput pe data de 15 a lunii, limita ta se va reseta in aceeasi zi a lunii urmatoare.

Planul Standard ofera cinci retrageri gratuite de la bancomat. Retragerile tale de numerar vor fi gratuite pana la atingerea limitei de cinci retrageri sau retragerea unei sume totale de 800 lei, indiferent de care dintre limite se atinge prima.

Aceste informatii iti ofera o perspectiva asupra limitelor de retragere la bancomat pentru conturile Revolut. Asigura-te ca le respecti pentru a evita eventualele comisioane suplimentare.

Comisioane Revolut retragere numerar de la bancomat

Atunci cand utilizezi cardul pentru a retrage numerar de la un bancomat Revolut, exista anumite limite si comisioane impuse de Revolut si de proprietarul bancomatului.

Comisioane Revolut retragere si limite retragere Revolut:

Limita retragere Revolut de la bancomat:

Cardurile Revolut au o limita de retragere de numerar gratuita, care depinde de pachetul pe care il ai. Dupa atingerea acestei limite retragere Revolut, se aplica un mic comision. Pentru mai multe detalii despre comisioane revolut retragere de la bancomat vezi pagina de comisioane Revolut
Pentru a afla care este suma ramasa pana la limita retragere Revolut, poti consulta profilul tau in aplicatia Revolut.

Comision retragere euro Revolut:

Daca retragi numerar intr-o moneda pe care nu o detii in portofelul Revolut, va fi aplicata o conversie valutara, la care se adauga un comision retragere euro Revolut. Aceste comisioane se aplica in afara limitelor de conversie gratuita.
Pentru a vedea suma ramasa in planul tau de curent pana la aplicarea unui comision retragere Revolut, acceseaza sectiunea „Profil” in aplicatie.

Comisioane retragere Revolut percepute de proprietarul bancomatului:

Suprataxe la retragere bani Revolut Bancomat:

Unele bancomate pot percepe un comision de acces atunci cand folosesti cardul Revolut. Aceste comisioane sunt stabilite de proprietarul bancomatului si pot varia.
De exemplu, daca retragi 100 Lei de la un bancomat, proprietarul bancomatului poate percepe o suprataxa de acces de 5 Lei, ceea ce inseamna ca cardul tau Revolut va fi debitat cu un total de 105 Lei.

Conversia valutara la retragere bani Revolut:

Daca ai posibilitatea sa retragi numerar intr-o alta moneda decat cea locala, bancomatul poate aplica propriul curs de schimb valutar (de obicei dezavantajos) si poate percepe un comision suplimentar. Aceasta practica se numeste conversie valutara dinamica (DCC).
Prin urmare, atunci cand utilizezi cardul Revolut la un bancomat, asigura-te ca esti constient de limitele si comisioanele impuse atat de Revolut, cat si de proprietarul bancomatului.

Retragere numerar Revolut fara comision

Asa cum am precizat mai sus, poti sa faci o retragere numerar Revolut fara comision de la majoritatea bancomatelor. Trebuie doar sa fi atent sa nu depasesti limita Revolut de retragere, si sa nu se aplice un comision retragere Revolut de catre operatorul bancomatului.

Retragerea de numerar Revolut de la Bancomat apare in asteptare?

Procesul de retragere de numerar de la bancomat implica doua etape distincte:

Etapa 1: Deducere retragere bani Revolut Bancomat


In momentul in care retragi bani de la bancomat folosind cardul tau Revolut, suma respectiva este dedusa din soldul disponibil si este creata o tranzactie in stare de „asteptare”. Aceasta inseamna ca banii sunt rezervati pentru colectare de catre detinatorul bancomatului.

Etapa 2: Finalizare retragere numerar Revolut de la bancomat

Dupa cateva zile, detinatorul bancomatului finalizeaza retragerea prin colectarea banilor rezervati. Acest proces are loc in mod automat, iar suma este transferata catre detinatorul bancomatului.

Astfel detinatorilor de bancomate li se acorda un anumit interval de timp pentru a finaliza retragerea. In general, acest interval este de pana la 8 zile. Daca detinatorul bancomatului nu colecteaza banii in acest interval, suma rezervata este returnata in contul tau Revolut.

Prin intermediul acestui proces in doua etape, se asigura ca retragerea ta de la bancomat este gestionata in mod eficient si ca banii tai sunt tratati cu siguranta.

Ai facut o retragere de bani Revolut de la Bancomat si ai primit suma incorecta?

Exista momente in care bancomatele nu reusesc sa elibereze suma corecta de numerar, chiar daca cardul tau este debitat.

Daca observi o tranzactie in asteptare incorecta in aplicatia Revolut, acea suma va fi returnata automat. Verifica data la care plata a fost inversata in sectiunea Istoric tranzactii > Plata > Stare plata > Data inversare.

In cazul in care plata a fost finalizata, ai optiunea de a completa un formular de returnare a platii. Acceseaza istoricul tranzactiilor tale, selecteaza tranzactia de la bancomat pe care doresti sa o contesti, apoi apasa pe butonul „Raporteaza o problema”. Alege varianta corespunzatoare situatiei tale specifice, fie ca este vorba despre „Nu am primit suma corecta de numerar” sau „Am fost taxat intr-o moneda diferita fata de cea dorita pentru retragere”, si trimite formularul.

In plus, poti sa initiezi o conversatie prin chat cu departamentul de asistenta pentru clienti Revolut.

Procesul de returnare a platii reprezinta ultima solutie pentru a recupera banii si poate dura ceva timp pana cand Visa sau Mastercard vor emite o decizie.