Revolut sau Wise

Revolut sau Wise, comparație detaliată 2023

Revolut sau Wise (cunoscut anterior ca TransferWise), ambele sunt două dintre cele mai populare platforme financiare digitale disponibile pe piață. Ambele oferă servicii de schimb valutar, transferuri internaționale de bani și alte soluții financiare inovatoare. În acest articol, vom analiza și compara principalele caracteristici ale Revolut și Wise pentru a ajuta utilizatorii să aleagă cea mai potrivită platformă pentru nevoile lor.

Tabel comparativ între Revolut sau Wise:

CaracteristicăRevolutWise
Schimb valutarPeste 150 de monede, fără taxă până la 6.000€/lună (0,5% după)Peste 50 de monede, comision transparent
Transferuri internaționaleGratuite până la 1.000€/lună (0,5% după)Comision fix + procent din suma transferată
Card de debitMastercard sau Visa gratuitMastercard gratuit
Retrageri ATMLimită gratuită în funcție de abonamentGratuite până la 200€/lună
Conturi multi-valutăPeste 28 de monedePeste 50 de monede
Coordonate bancare localeNuDa
AbonamenteStandard, Premium, MetalNu există abonamente
Asigurări de călătorieDoar pentru abonamentele Premium și MetalNu
Acces lounge-uri aeroportDoar pentru abonamentul MetalNu
Investiții și criptomonedeDisponibileNu
Acest tabel oferă o imagine de ansamblu a caracteristicilor principale și a diferențelor dintre Revolut sau Wise.

Sa le luam pe rand:

Schimb valutar, Revolut sau Wise?

Revolut și Wise oferă ambele schimb valutar, dar funcționează diferit în ceea ce privește tarifele și limitările.

Revolut oferă schimb valutar în timp real și interbancar în peste 150 de monede, fără niciun cost pentru utilizatorii standard în limita a 6.000 de euro pe lună. După atingerea acestei limite, se aplică o taxă de 0,5% la sumele schimbate. Utilizatorii Premium și Metal beneficiază de schimburi valutare nelimitate și gratuite.

Wise oferă și el schimb valutar la cursul interbancar în peste 50 de monede, dar aplică un comision transparent pentru fiecare tranzacție. Comisionul variază în funcție de monedă și de suma transferată, dar Wise se mândrește cu faptul că taxele sale sunt mult mai mici decât cele ale băncilor tradiționale.

Transferuri internaționale de bani

Revolut și Wise permit utilizatorilor să efectueze transferuri internaționale de bani rapid și eficient.

Revolut oferă transferuri internaționale gratuite pentru utilizatorii standard până la o limită de 1.000 de euro pe lună. După această limită, se aplică o taxă de 0,5% din valoarea transferului. Utilizatorii Premium și Metal beneficiază de transferuri internaționale nelimitate și gratuite.

Wise se concentrează în special pe transferurile internaționale de bani și oferă tarife foarte competitive. Wise aplică un comision fix și un procent din suma transferată, dar rămâne în general mai ieftin decât băncile tradiționale și alte servicii de transfer de bani.

Tabel comparativ: Estimare transferuri RON – EUR și RON – GBP

ServiciuMonedaSuma transferatăComision transferCurs de schimb valutarSuma primită
WiseRON → EUR1.000 RON15 RON1 RON = 0.21 EUR207.15 EUR
WiseRON → GBP1.000 RON15 RON1 RON = 0.18 GBP176.85 GBP
RevolutRON → EUR1.000 RON5 RON1 RON = 0.21 EUR209.95 EUR
RevolutRON → GBP1.000 RON5 RON1 RON = 0.18 GBP179.10 GBP
Notă: Acest tabel prezintă estimări pentru transferurile de bani în RON către EUR și GBP, folosind Wise și Revolut. Datele pot varia în funcție de cursurile de schimb valutar și tarifele reale aplicate de fiecare serviciu.

Carduri de debit, Revolut sau Wise

Revolut oferă un card de debit Mastercard sau Visa gratuit pentru toți utilizatorii, cu opțiuni de card Premium și Metal pentru abonamentele respective. Cardurile Revolut pot fi folosite în întreaga lume, fără comisioane la tranzacții și retrageri ATM în limita unor sume stabilite în funcție de tipul de abonament.

Wise oferă un card de debit Mastercard gratuit, care poate fi folosit pentru plăți și retrageri de numerar în peste 200 de țări și 40 de monede. Wise nu impune limite zilnice sau lunare de tranzacții, dar aplică anumite taxe la retragerile ATM care depășesc 200 de euro pe lună.

Tabel comparativ: Carduri Wise și Revolut în România

ServiciuTip CardTaxa lunarăRetrageri ATM gratuiteSchimb valutar gratuitAlte avantaje
WiseWise Mastercard DebitGratuitPână la 800 RON/lună*Până la 10.000 RON/lună*
RevolutRevolut StandardGratuitPână la 800 RON/lunăPână la 5.000 RON/lună
RevolutRevolut Premium29.99 RON/lunăPână la 1.600 RON/lunăNelimitatAsigurare de călătorie, acces prioritar la suportul pentru clienți, carduri virtuale exclusive, cashback în criptomonede
RevolutRevolut Metal54.99 RON/lunăPână la 3.000 RON/lunăNelimitatAsigurare de călătorie, acces prioritar la suportul pentru clienți, carduri virtuale exclusive, cashback în criptomonede
Notă: Acest tabel comparativ prezintă o vedere generală a cardurilor disponibile pentru utilizatorii din România, oferite de Wise și Revolut. Taxele, limitele și avantajele pot varia în funcție de utilizare și pot fi supuse modificărilor de către furnizorii de servicii.

Conturi multi-valută

Atât Revolut, cât și Wise oferă conturi multi-valută, permițând utilizatorilor să dețină și să gestioneze bani în mai multe monede diferite.

Revolut permite utilizatorilor să dețină și să gestioneze bani în peste 28 de monede diferite și să facă schimb valutar instantaneu între ele. Revolut oferă, de asemenea, opțiunea de a crea „coșuri de economii” în diferite monede.

Wise oferă un cont multi-valută, cunoscut sub numele de „Wise Borderless Account”, care permite utilizatorilor să dețină și să gestioneze bani în peste 50 de monede. Utilizatorii Wise pot, de asemenea, să obțină coordonate bancare locale în mai multe țări, facilitând primirea de plăți în monedele respective fără a suporta taxe adiționale.

Abonamente și taxe Revolut sau Wise

Revolut oferă trei tipuri de abonamente: Standard, Premium și Metal. Utilizatorii Standard beneficiază de servicii gratuite limitate, în timp ce abonamentele Premium și Metal oferă beneficii suplimentare, cum ar fi transferuri internaționale nelimitate, asigurări de călătorie și acces la lounge-uri de aeroport. Abonamentele Premium și Metal au costuri lunare asociate.

Wise nu oferă abonamente, dar taxele sale pentru transferuri internaționale și schimb valutar sunt transparente și competitive. Taxele și limitările Wise depind de monedă și de suma tranzacționată.

Aplicatia Revolut sau Wise?

Aplicațiile Revolut și Wise sunt concepute pentru a oferi utilizatorilor o experiență de gestionare a finanțelor personale sau ale afacerii în mod simplu, rapid și sigur. Ambele aplicații sunt disponibile pe dispozitivele Android și iOS și au primit recenzii pozitive datorită funcționalității și designului lor.

Aplicația Revolut:

 1. Interfață intuitivă: Revolut oferă o interfață de utilizator prietenoasă și ușor de navigat, facilitând gestionarea contului, a tranzacțiilor și a cardurilor.
 2. Analiza cheltuielilor: Aplicația Revolut are o funcție care vă permite să urmăriți și să analizați cheltuielile în funcție de categoria acestora, ajutându-vă să vă gestionați mai eficient bugetul.
 3. Economii și obiective: Puteți crea „coșuri de economii” în diferite monede și stabili obiective de economisire, facilitând economisirea banilor în mod organizat.
 4. Criptomonede și investiții: Revolut oferă posibilitatea de a investi în criptomonede și acțiuni direct din aplicație, făcând investițiile accesibile și convenabile.

Aplicația Wise:

 1. Interfață simplă și eficientă: Wise oferă o interfață de utilizator curată și ușor de navigat, care se concentrează pe funcționalitățile esențiale legate de transferuri de bani și schimb valutar.
 2. Calculator de comisioane: Aplicația Wise include un calculator care vă permite să verificați comisioanele pentru transferuri și schimb valutar înainte de a efectua tranzacția, asigurând transparență și evitând surprizele neplăcute.
 3. Coordonate bancare locale: Wise vă permite să obțineți coordonate bancare locale în diferite țări și monede, facilitând primirea plăților în monede străine fără a suporta taxe adiționale.
 4. Notificări în timp real: Aplicația Wise trimite notificări în timp real pentru a vă informa despre stadiul transferurilor de bani, astfel încât să fiți mereu la curent cu tranzacțiile efectuate.

Ambele aplicații oferă un nivel ridicat de securitate, inclusiv autentificarea cu amprentă digitală sau recunoașterea facială, precum și funcții de blocare și deblocare a cardurilor în caz de pierdere sau furt.

Avantaje si dezavantaje

Avantaje Revolut:

 1. O gamă largă de servicii financiare, inclusiv schimb valutar, transferuri internaționale, investiții în acțiuni și criptomonede.
 2. Interfață de utilizator intuitivă și funcții suplimentare, cum ar fi analiza cheltuielilor și economisirea în coșuri.
 3. Abonamente Premium și Metal care oferă beneficii suplimentare, precum asigurări de călătorie și acces la lounge-uri de aeroport.
 4. Carduri de debit gratuite cu retrageri ATM și tranzacții fără comisioane în limita unor sume stabilite în funcție de abonament.

Dezavantaje Revolut:

 1. Taxele și limitările pentru utilizatorii standard pot deveni costisitoare dacă depășesc limitele impuse.
 2. Numărul limitat de monede în care se pot deține conturi multi-valută comparativ cu Wise.
 3. Poate fi mai scump decât Wise în cazul unor transferuri internaționale.

Avantaje Wise:

 1. Transferuri internaționale de bani rapide și ieftine, cu tarife transparente și competitive.
 2. Cont multi-valută care permite gestionarea a peste 50 de monede și obținerea de coordonate bancare locale în diferite țări. 3. Card de debit gratuit care poate fi folosit pentru plăți și retrageri ATM în peste 200 de țări și 40 de monede.
 3. Interfață simplă și eficientă, cu funcții precum calculatorul de comisioane și notificările în timp real.

Dezavantaje Wise:

 1. Gama limitată de servicii financiare în comparație cu Revolut, lipsind investițiile în acțiuni și criptomonede.
 2. Taxe la retragerile ATM care depășesc 200 de euro pe lună.
 3. Lipsa unor funcții de economisire și analiza cheltuielilor similare cu cele oferite de Revolut.

Concluzie

În general, alegerea dintre Revolut și Wise depinde de nevoile și prioritățile individuale. Revolut poate fi mai potrivit pentru cei care caută o soluție financiară globală, cu o gamă mai largă de servicii și beneficii, în timp ce Wise este ideal pentru cei care se concentrează pe transferuri internaționale de bani și schimb valutar la tarife competitive și transparente.

Pe de altă parte, Wise este o opțiune excelentă pentru cei care se concentrează în special pe transferuri internaționale de bani și schimb valutar, datorită tarifelor competitive și transparenței comisioanelor. Wise poate fi, de asemenea, mai potrivit pentru lucrătorii independenți sau întreprinderile mici care primesc plăți în monede străine, datorită contului multi-valută și coordonatelor bancare locale.

În cele din urmă, alegerea dintre Revolut și Wise va depinde de prioritățile și cerințele fiecărui utilizator. Este posibil ca unele persoane să decidă să utilizeze ambele platforme, beneficiind concomitent de avantajele oferite de Revolut sau Wise în funcție de situație.